Dragostea cântă cu o mie de viori …

„Dragostea cântă cu o mie de viori ca să înţelegă fiecare câte ceva.” Betty Marcovici

Rendez-vous cu flori și acorduri de vioara/viola, în minunata lume a inocenței copiilor pentru ca „Dragostea cântă cu o mie de viori ca să înţelegă fiecare câte ceva”.

O întâlnire “altfel”, iar scopul a fost acela de a le stimula copiilor nevoia de creativitate în minunata lume a florilor, acolo unde emoțiile sunt la ele acasă, locul unde au întâlnit fascinanta lume a muzicii plină de vibrație, instrumentele muzicale, și s-au bucurat de compania plină de eleganță, forță, noblețe, inteligență și frumusețe a… cailor.

Muzica și florile presupun deopotrivă un limbaj universal. Ele îi ajută pe copii să se integreze mai bine din punct de vedere social si tot datorita acestui limbaj, ei copiii se pot exprima liber, indiferent de cultură, context sau principii personale.

Apoi, muzica este vibrația care aduce liniște, fericire. De cele mai multe ori, când ascultăm muzică, nu ne gândim la posibilitățile de a o defini ci ne lăsăm purtați de vibratiile ei, întocmai ca atunci când privim cerul sau când admirăm o floare. Nu încercăm să înțelegem rational toată această corolă de minuni, ci doar „consumăm” din frumusețea lor.

În această epocă digitală, când cei mai mulți copii își petrec mare parte a timpului în interior, lipiti de ecrane și acaparati de tehnologie, echitația poate fi o alternativă dinamică de petrecere a timpului în aer liber. Pentru copii, echitația înseamnă conectare cu natura, mișcare, prieteni noi, așadar socializare.

De la distracție la hobby
Dragostea pentru cai este de lungă durată, evoluează în progresie geometică și duce adesea la un hobby de care copiii se vor simți atașați până la maturitate. Mai mult, pentru că nu toți copiii sunt la fel de norocoși, haideți să nu uităm că echitația ar putea constitui și o terapie.

Adaugă la favorite legătură permanentă.