Invitație eveniment „Serată interbelică: Hai să ne întâlnim sâmbătă seară, iară!”

Mondenitate și sociabilitate în fostele saloane boierești din România, astăzi Castelul Ghika din Dofteana, județul Bacău.

Hai să ne întâlnim sâmbătă seară, iară!
Anul acesta, la a II-a ediție, petrecere flapper, stil Gatsby Party.

Evenimentul vă propune o călătorie în atmosfera anilor nebuni, perioadă devenită mit, care de mai bine de un secol, ne seduce și ne fascinează.

Vă pregătim o incursiune culturală, ale cărei coordonate vor fi glamour-ul modei flapper, ritmul senzual al tangoului interbelic, dansurile celebre, jocurile de societate și aromele epocii.

Ce se va întâmpla?
Sâmbătă 29 iulie , începând cu orele 18, ne propunem să vă încântăm cu o petrecere cu parfum de epocă interbelică, în stilul Marelui Gatsby, sau al Micului Paris, în care recreăm atmosfera strălucitoarelor evenimente mondene ale acelor vremuri. Este un eveniment cu dress code, pentru a retrăi eleganța și stilul de viață, sociabilitatea de acum 100 de ani.

🏰 Vom începe călătoria noastră printr-un tur al castelului, pentru a-i cunoaște povestea și istoria familiei, bineînțeles în ținute în stilul epocii jazz-ului.

Pentru a intra în spiritul vremurilor, de această dată anii 1920, o vom avea invitată pe Monica Opra și Bandul ei, cu un recital de muzica interbelică, de la Maria Tănase la Edith Piaf, de la jazz la chansonete, dar mai ales cu celebrele tangouri românești interbelice. Vom fredona și dansa bine-cunoscutele melodii.

Te invităm la dans, la tango și swing alături de noi pentru a intra în atmosfera epocii jazz-ul și a petrecerilor flapper.

Vei retrăi frumusețea acelor vremuri, prin intermediul conferinței susținută de Raluca Partenie, co fondator al Muzeului „Micul Paris” București, care va veni cu o expoziție de ținute și accesorii interbelice autentice, pentru a recreea cât mai bine frumusețea anilor nebuni.


Te invităm la atelierul de „accesorii flapper”, unde împreună cu „Rendez-Vous cu flori” vom crea bentițele de frunte cu pene și strass-uri, pe care le vei purta în cadrul evenimentului și care îți vor rămâne amintire de la acest eveniment.
Ca bonus, vei avea și o amintire parfumată, pentru că în cadrul expoziției te vei putea bucura și de povestea parfumului emblematic al Reginei Maria – „Mon Budoire”.

Bineînțeles că nu vor lipsi florile, atât de apreciate în acea perioadă, mai multe detalii …, în curând.

În tot acest timp, domnii participanți sunt invitați să pună țara la cale la o degustare de vin cu poveste, alături de podgoria „Moșia Domnească”, și la un ceas de jocuri de societate.
Nu va lipsi cina de epocă: preparăm pentru dumneavoastră un meniu adaptat, din cartea ,,Trei secole de gastronomie’’.

Evenimentul din interiorul Castelului Ghica, va avea următorul program:

  • Tur ghidat al Castelului și povestea familie Ghica: ora 18.30
  • Conferința și expoziție ținute interbelice, istoria parfumului reginei : ora 19.00
  • Jocuri de societate și degustarea de vin cu somelier: ora 19.00
  • Cina romantică interbelică : ora 20.00
  • Participarea la ”Tango Bal”, muzică, dans și parada aceesoriilor: ora 21.00
  • Pentru iubitorii de tango și tango argentinian vom organiza și o „Milonga interbelică ” începând cu ora 22.00

Pentru o experiență inedită, vă recomandăm să alegeți o vestimentație inspirată din cea de odinioară. Vă putem recomanda ținute …

  • Taxă participare eveniment 170 Lei / persoană
  • Taxă de vizitare castel se achită la locație

Înscrierile la eveniment se pot face doar prin formular până Joi 27 iulie, ora 19.00 și confirmarea plății!

Formular pentru înscriere

Detalii și rezervări la tel. 0745566664

…cum obții un autentic look flapper anii 20

…despre Castelul Ghika din Dofteana

…despre Monumentele istorice și scurta prezentare a proiectului

Adaugă la favorite legătură permanentă.