Monumentele istorice și scurta prezentare a proiectului

Monumentele istorice, atâtea câte ne-au mai rămas, și inca ne putem mandri cu patrimoniu cultural vast, reprezintă fără îndoială unele din cele mai vii mărturii ale trecutului nostru istoric.
Ele vorbesc de la sine despre trecutul si istoria țării noastre și de aceea este important să le aducem în atenția publicului cât încă există și pot fi reabilitate. Și nu ma refer doar la istoria acestor edificii dar șia la istoria celor care ni le-au lasat moștenire.
Monumentele istorice fac parte din Cultura nationala si sunt parte a identitatii noastre. Ele reprezinta totalitatea valorilor spirituale si materiale pastrate de-a lungul existenței noastre ca popor.
Astfel este de datoria noastră să le transmitem mai departe urmatoarelor generații.

Scurtă prezentare a proiectului:
Reperele culturale pe care ne propunem să le prezentăm în acest proiect, sunt promovarea monumentelor istorice locale, si vizitarea acestora de catre public pentru a le cunoaște istoria lor. Asumarea valorilor nationale si locale reprezentate de aceste obiective de interes, promovarea personala prin intermediul evenimentelor culturale.

Obiective:
· Promovarea valorilor culturale locale printr-un eveniment public
· Diseminarea in randul tinerilor si nu numai a dragostei pentru frumos si bun gust;
· Promovarea istoriei locale, popularizarea informatiilor istorice in randul marelui public prin actiuni atrative, non-formale
· Incurajarea unui sentiment de mandrie si apartenenta la valorile …
· Punerea in valoare a unui trecut de prestigiu al familiei Ghika, familie care a dat țării domnitori și oameni de valoare
· Oferirea unei alternative de diverstisment, de calitate

Obiective:

  • Prezentarea istoriei fostului castel de vânătoare al familiei Ghika;
  • Prezentarea Istoriei familiei Ghika și o expozitie cu imagini vechi ale Familiei, inclusiv reședința familiei,
  • expozitie de istoria modei, perioada …
    -serata dansanta, pe muzica live
    Pentru a intra în spiritul vremurilor, de această dată anii 1920, o vom avea invitată pe Monica Opra și Bandul ei, cu un recital de muzica interbelică, de la Maria Tănase la Edith Piaf, de la jazz la chansonete, dar mai ales cu celebrele tangouri românești interbelice.
  • Reprezentanții de tango, tango argentinian;
  • prezentari si degustari de vin cu poveste, etc.