Povestea Castelului Roșu

Să ne cunoaștem monumentele istorice din județul Bacău.

🏰 E rândul Castelului Roșu din Parcul Dendrologic Hemeiuș, județul Bacău!

Conacul Cantacuzino-Pașcanu, construit între 1864-1866 pe moșia lui Costache Pașcanu construit din cărămidă aparentă roșie, de unde și denumirea de „Castelul Roșu”.

Romanticul castel….Roșu!

Un monument de patrimoniu, care a avut șansa să intre într-un program de reabilitare…dar și ghinionul de a nu fi finalizat.

Acesta se află într-un stadiu de conservare, motiv pentru care nu poate fi vizitat în interior, dar ne putem bucura de arhitectura sa exterioară impresionantă și pusă în valoare de speciile de arbori seculari, care il veghează!

Locul unde este amplasat castelul este parcă un loc dintr-o altă lume, un parc din basm, cu o arhitectură în stil englezesc, cu o colecție de sute de specii de trandafiri care încântă pe oricine ajunge aici. Flora este completată de specii de foioase mature și rășinoase din Asia, Europa și America de Nord.

În parc există și un lac umbrit de plopii minunați care îl înconjoară.

Este un loc în care imaginația te poate duce în urmă cu câteva sute de ani, un loc de poveste unde cavalerii și domnițele încă există, „o împărăție fermecată,, un loc pe care dorim să îl descoperim.

Asociația “SIMFONIA FLORILOR”, reprezentată de Lucia Pădurariu-Președinte.

Adaugă la favorite legătură permanentă.